Μελιτζάνες φωλιές

Μελιτζάνες φωλιές

  
 
Άτομα:

Συστατικά

  • 1/2 πακέτο μακαρόνια Νο 12
  • 1 κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 500 ml
  • Μία μελιτζάνα μεγάλη από το περιβόλι της γιαγιάς μου
  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο-χοιρινό
  • 1 σιδερένιο κουτάκι ψιλοκομμένα ντοματάκια σάλτσα
  • Τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • Ανθότυρο Κρητικό τριμμένο
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Μαιντανό - ρόκα λίγο για πασπάλισμα από πάνω
  • Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
  • Ρίγανη, αλάτι, Κανέλα, μοσχοκάρυδο

 
Άτομα:

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο,ρίχνουμε την κανέλα λίγο μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα , ρίχνουμε τα ντοματάκια και αφήνουμε για λίγο να ψηθούν. Ανακατεύουμε τον κιμά με τα μακαρόνια προσθέτουμε και τριμμένο τυρί. Κόβουμε την μελιτζάνα κατα μήκος σε μεγάλες λεπτές φέτες τις απλώνουμε σε μια λαδόκολλα τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο λίγη ρίγανη και αλάτι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε μέσα στο σκεύος που φτιάχνουμε τα cupcakes μία σε κάθε ένα καθετα να κανουν φωλιά. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα ρίχνουμε και λίγο μοσχοκάρυδο και ζεσταινουμε για 2-3 λεπτάκια να ζεσταθεί και να ομογενοποιηθεί . Γεμίζουμε την κάθε φωλιά με το μίγμα απο τα μακαρόνια και τον κιμά. Περιχύνουμε με το μίγμα της κρέμα γάλακτος πασπαλίζουμε με μπολικο κρητικό ανθότυρο και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα απο πάνω το τυρί . Τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε σε πιάτο πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη ρόκα και μαιντανό Την επινόησα στα 37α μου γενέθλια φέτος και έπαθαν πλάκα όλοι!!

Άρθρο
Συνταγή