
Μελιτζανόπιτα με καπνιστό τυρί και αμύγδαλα





Συστατικά
- Για το φύλλο
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα σπορέλαιο
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- Για την γέμιση
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- 300 γρ. τυρί καπνιστό
- 100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ωμά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
- 6 μέτριες ντομάτες

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα στερεά της ζύμης ανακατεύουμε και στη συνέχεια τα υγρά και ζυμώνουμε. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα αυτή η ζύμη γιατί σφίγγει. Χωρίζουμε σε 4 μπάλες και ανοίγουμε με πλαστή σε φύλλα. Τοποθετούμε 2 από τα φύλλα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι . Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις τηγανίζουμε ελαφρώς. Έπειτα τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κι τις προσθέτουμε σε μια λεκανίτσα την μελιτζάνα την τομάτα σε κύβους , το τυρί σε κύβους , τα αμύγδαλα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε την πίτα . Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα. Κλείνουμε τις άκρες γυρνώντας τα φύλλα προς τα μέσα κόβουμε σε κομμάτια . Ψήνουμε 180 στον αέρα για 1,5 ώρα ακριβώς . Σερβίρουμε για πρώτο πιάτο στο γιορτινό μας τραπέζι.