Πίτσα Καρμπονάρα

Πίτσα Καρμπονάρα

  

00:25

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Συστατικά

  • 1 Έτοιμη ζύμη πίτσας 
  • 100γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και έξτρα για το βουτύρωμα του ταψιού
  • 1 Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% Λιπαρά
  • 1 Κρόκο αυγού
  • 5 Φέτες ζαμπόν
  • 5 Φέτες μπέικον
  • 100γρ. Τριμμένη GOUDA ΝΟΥΝΟΥ 
  • 100γρ. Τυρί φέτα σπασμένη σε κομμάτια
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Όλοι έχουμε συνηθίσει τις κλασσικές πίτσες ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο και νόστιμο που θα σας κάνει να μην ξανά παραγγείλετε απέξω.

00:25

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1’-2’ έπειτα ρίχνουμε την κρέμα και βράζουμε μέχρι να δέσει, μόλις ετοιμαστεί, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 35x25 και απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αυτό. Αν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε και τοιχώματα στη ζύμη. Ρίχνουμε από πάνω τον κρόκο αυγού και με ένα κουτάλι το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε ομοιόμορφα το ζαμπόν και το μπέικον, πασπαλίζουμε με τα τυριά ώστε να πάνε παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα για 20’-25’. Μόλις ετοιμαστεί τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.