Παγωτό Καραμέλα με Φιστίκια και Μέλι

Ένα πεντανόστιμο παγωτό που δεν θα πιστεύετε ότι το φτιάξατε εσείς!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Δύσκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1

μεγάλο αυγό

300 ml

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά

100γρ

Μέλι

4

Κρόκους από μεγάλα αυγά

400 ml

Ζαχαρούχο Γάλα ΝΟΥΝΟΥ

25 γρ.

Φιστίκια Αλατισμένα

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση για τη βάση του παγωτού

1
  • Γεμίζουμε με νερό μια χύτρα και τοποθετούμε μέσα το ζαχαρούχο με τη συσκευασία του. Τοποθετούμε πάνω στη φωτιά και βράζουμε για μια ώρα μέχρι να γίνει καραμέλα
2
  • Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
3
  • Τοποθετούμε μεμβράνη σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου.
4
  • Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τα αυγά με το μέλι και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.

Εκτέλεση για την καραμέλα:

5
  •  Βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με νερό και από πάνω τοποθετούμε το μπολ. Το νερό δε θέλουμε να βράζει πάρα πολύ θέλουμε να κοχλάζει ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 2’-3’.
6
  • Αδειάζουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, μέσα στο μπολ με τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
7
  • Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού μέσα στη φόρμα, προσθέτουμε τα φιστίκια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάνε παντού και στη συνέχεια παίρνουμε κουταλιές από το ζαχαρούχο γάλα και τις τοποθετούμε μέσα στο παγωτό διάσπαρτα.
8
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη το παγωτό ώστε να ακουμπάει στην επιφάνειά του ,και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Μόλις παγώσει σερβίρουμε σε ποτήρια.

Tip!

Την διαδικασία με το ζαχαρούχο στη χύτρα, μπορούμε να την κάνουμε και σε απλή κατσαρόλα, απλά θα μας πάρει περίπου τρεις ώρες. Επίσης, σε περίπτωση που δούμε ότι τα αυγά μας πάνε να κόψουμε και το νερό βράζει πολύ, απλά αφαιρούμε από την κατσαρόλα το μπολ, ανακατεύουμε, το επιστρέφουμε πάλι στην κατσαρόλα και το ξαναβγάζουμε αν δούμε πως ξεφεύγει από τον έλεγχό μας. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να παστεριώσουμε τα αυγά. Αν έχουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία που πρέπει να έχει το μείγμα με τα αυγά και την κρέμα είναι 82°C.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού