Πανσέτες φούρνου με πουρέ πατάτας

Πανσέτες φούρνου με πουρέ πατάτας

  

00:45

 
Άτομα:
5
Μέτριο

Συστατικά

  • Υλικά για τις πανσέτες
  • 800 γρ. χοιρινές πανσέτες, χωρίς κόκαλο
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 120 ml κρασί λευκό
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • Υλικά για τον πουρέ πατάτας
  • 6 πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
  • 80 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 250 ml NOYNOY Κρέμα Γάλακτος light
  • 1/3 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

Απολαυστικός συνδυασμός λαχταριστής χοιρινής πανσέτας και αφράτου πουρέ πατάτας. Ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα που θα σας ξετρελάνει!

00:45

 
Άτομα:
5
Μέτριο

Εκτέλεση

Για τις πανσέτες
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο τις πανσέτες, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. 

Τοποθετούμε τις πανσέτες σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τοποθετούμε τις πανσέτες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τους χυμούς του ψησίματος.

Για τον πουρέ πατάτας:
Περνάμε από ψιλή σίτα τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο και, σε σταθερά χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε καλά. 

Αλατοπιπερώνουμε, καρυκεύουμε με το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος light. Μόλις σφίξει ο πουρές, τον σερβίρουμε ζεστό. 

Άρθρο
Συνταγή