Χοιρινά σνίτσελ στο φούρνο με σος βελουτέ

Χοιρινά σνίτσελ στο φούρνο με σος βελουτέ

  

00:50

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Συστατικά

  • Υλικά για τα σνίτσελ
  • 4 χοιρινά σνίτσελ
  • 4 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • 8 φέτες τοστ, ψιλοκομμένες
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • Υλικά για τη σος βελουτέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 240 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

Μπορεί να σας φαίνεται ένα απλό, καθημερινό πιάτο, αλλά δεν είναι! Η σος βελουτέ που συνοδεύει αυτά τα λαχταριστά χοιρινά σνίτσελ χαρίζει, τόσο στην όψη, όσο και στην γεύση του πιάτου σας. Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!

00:50

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά σνίτσελ και τα πανάρουμε διαδοχικά με το αλεύρι, το αυγό και το ψωμί, τινάζοντάς τα.

Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25-35 λεπτά. Εάν θέλουμε, μπορούμε να αυξήσουμε τη θερμοκρασία, χρησιμοποιώντας το γκριλ φούρνου για να τα κάνουμε να ροδίσουν περισσότερο. 

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. 

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να η κρέμα να μείνει στη μισή της ποσότητα και να "δέσει". 

Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, τα περιχύνουμε, τα καρυκεύουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε. 

Άρθρο
Συνταγή