Χοιρινές μπριζόλες αλά κρεμ

Χοιρινές μπριζόλες αλά κρεμ

  

01:15

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Συστατικά

  • 6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 650 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1.5 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 0.5 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 2 κούπ. λευκό κρασί
  • 3 ποτ. νερό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα

Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα μανιταριών

01:15

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη  κατσαρόλα ρίχνουμε τις μπριζόλες μαζί με το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 7 λεπτά.  

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο,  το ελαιόλαδο, το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι.

Έπειτα σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε  νερό. Όταν οι μπριζόλες είναι  έτοιμες τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρατάμε τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν.

Στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια στο μείγμα της κατσαρόλας  και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία σάλτσα. Τέλος σερβίρουμε τις μπριζόλες α λα κρεμ με τη σάλτσα μανιταριών.

Άρθρο
Συνταγή