Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι

  
 
Άτομα:

Συστατικά

  • 1 κότσι χοιρινό με πέτσα (1.8-2 κιλά )
  • χοντρό αλάτι πιπέρι
  • 3-5 σκελίδες σκόρδο
  • 4-6 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • Χυμό πορτοκάλι
  • 1 καρότο

 
Άτομα:

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κότσια μας και τα βάζουμε στη γάστρα με αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό από το πορτοκάλι και λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν λείος χυλός. Απλώνουμε τον χυλό στα κότσια με ένα πινέλο έτσι ώστε να πάει ο χυλός παντού. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε μπαστουνάκια χοντρά και τα τοποθετούμε ανάμεσα από τα κότσια και ρίχνουμε λίγο χυλό και σε αυτά. Τέλος τοποθετούμε τις φέτες πορτοκάλι πάνω στο κρέας μας και τα κλαδάκια δενδρολίβανου. Προσθέτουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2,5 ώρες περίπου.

Άρθρο
Συνταγή