Χοιρινό με ουίσκι και πουρέ πατάτας

Χοιρινό με ουίσκι και πουρέ πατάτας

  

01:00

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Συστατικά

  • Υλικά για το χοιρινό:
  • 4 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 50 ml ουίσκι
  • χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 250 ml NOYNOY κρέμα γάλακτος light
  • 40 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • Υλικά για τον πουρέ πατάτας:
  • 8 πατάτες, καθαρισμένες
  • 40 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 120 ml NOYNOY κρέμα γάλακτος light
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Μια ντελικάτη συνταγή για τραπέζι με φίλους ή ακόμα και για επίσημους καλεσμένους. Το ουίσκυ προσδίδει μια πολύ ενδιαφέρουσα γευστική νότα στο χοιρινό και ο φυσικός πουρές πατάτας χαρίζει την έξτρα γεύση που πραγματικά απογειώνει το πιάτο!

01:00

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Εκτέλεση

Για το χοιρινό:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο τις μπριζόλες, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ουίσκυ, σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και συμπληρώνουμε τη NOYNOY κρέμα γάλακτος light. 

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τις μπριζόλες και πάλι μέσα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι η σάλτσα να απορροφήσει όλα της τα υγρά. 

Για τον πουρέ πατάτας:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε σε νερό με αλάτι τις πατάτες για 35 λεπτά. Τις σουρώνουμε από το νερό και τις περνάμε από ψιλή σίτα, όσο είναι ακόμα ζεστές. Προσθέτουμε το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο, τη NOYNOY κρέμα γάλακτος light και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με το μοσχοκάρυδο. 

Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα τον πουρέ με το χοιρινό και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Άρθρο
Συνταγή