Χοιρινό με πράσα

Χοιρινό με πράσα

  
 
Άτομα:

Συστατικά

  • Ένα κιλό χοιρινό για σούπα
  • Ένα μισό κιλό πράσα
  • Ένα κρεμμύδι ξερό
  • Μια κούπα τσαγιού Ελαιόλαδο
  • Δύο λεμόνια
  • Μια κουτάλια κορν φλάουρ
  • Ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι Πιπέρι

 
Άτομα:

Εκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και το ξερό κρεμμύδι τριμμένο να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε και αυτό. Ανακατεύουμε μην μας κολλήσει, ρίχνουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε (πιπεράκι μπόλικο του πάει). Βάζουμε νεράκι και κλείνουμε τη χύτρα για ένα τέταρτο περίπου. Κόβουμε τα πράσα στα τέσσερα κατά μήκος και στη μέση οριζόντια και τα πλένουμε καλά. Αφού ανοίξουμε τη χύτρα και το κρέας έχει βράσει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πράσα. Ξανά κλείνουμε τη χύτρα για δέκα λεπτά να βράσουν τα πράσα . Ανοίγουμε τη χύτρα, στύβουμε τα λεμόνια παίρνουμε μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο , ρίχνουμε και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα. Έπειτα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση να ομογενοποιηθεί. Σε δέκα λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!! Πλύνετε καλά τα χεράκια γιατί θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας!!! Καλή όρεξη!

Άρθρο
Συνταγή