Χοιρινό ρολό γεμιστό στο φούρνο

Χοιρινό ρολό γεμιστό στο φούρνο

  

00:30

 
Άτομα:
7
Μέτριο

Συστατικά

  • 3 κιλά χοιρινό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1-2 κουταλάκια ρίγανη αλάτι - πιπέρι
  • Για τη γέμιση:
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 5 φέτες μπέικον
  • πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο καρότο

00:30

 
Άτομα:
7
Μέτριο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το κρέας πάνω σε μια λαδόκολλα. Αλείφουμε με το λάδι και την μουστάρδα, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και από τις δυο μεριές. Γεμίζουμε το ρολό μας με τη γραβιέρα, το μπέικον, την πιπεριά και το καρότο. Διπλώνουμε προσεκτικά προς τα μέσα τα 2 άκρα και αρχίζουμε να ρολάρουμε σφικτά, κρατώντας το κρέας καλά. Τυλίγουμε το ρολό σε λαδόκολλα και έπειτα το δένουμε καλά με τον σπάγκο. Το τοποθετούμε στο φούρνο τυλιγμένο στη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 210 βαθμούς, για 1,5 ώρα περίπου. Στη συνέχεια βγάζουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε να πάρει χρώμα. Κόβεται καλύτερα όταν έχει λίγο κρυώσει. Συνοδεύεται απλά με ψητές πατάτες!

Άρθρο
Συνταγή