Χριστουγεννιάτικη Παντζαροσαλάτα

Χριστουγεννιάτικη Παντζαροσαλάτα

  
 
Άτομα:
Εύκολο

Συστατικά

  • 500 γρ βρασμένα παντζάρια
  • 1 μέτρια πατάτα βρασμένη (140 γρ περίπου)
  • 1 μέτριο πράσινο μήλο (περίπου 150 γρ)
  • 150 γρ μαγιονέζα
  • 100 γρ πλήρες γιαούρτι στραγγιστό ΝΟΥΝΟΥ
  • 30 γρ ξύδι 20 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό αλάτι πιπέρι
  • 3, 4 κ.σ. σπόρια ροδιού
  • Για το σερβίρισμα
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου 

 
Άτομα:
Εύκολο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια 1x1 ή και μεγαλύτερα αν θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με το ξύδι και τον ξερό δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολάκι λιώνουμε την βρασμένη πατάτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε εκεί και τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τέλος το μήλο (αφού το καθαρίσουμε από φλούδες και κουκούτσια) κομμένο και αυτό κυβάκια όπως και τα παντζάρια και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ενώνουμε τα μείγματα από τα 2 μπόλ , σκεπάζουμε και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου

Άρθρο
Συνταγή