Κουνέλι με λευκή σάλτσα

Κουνέλι με λευκή σάλτσα

  

00:55

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Συστατικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο στα 4)
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελ. σκόρδο (με τη φλούδα τους)
  • 1 κουτ. του γλυκού λευκό πιπέρι
  • 150 ml ξίδι μπαλσάμικο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. της σούπας κόκκους μπαχάρι
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 100 ml νερό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Πλήρης
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο
  • 1 τριμμένο καρότο

Τι μπορεί να πάθει ένα κουνελάκι στην κατσαρόλα μας. Λίγο κάψιμο, λίγη δροσιά με ξύδι και κρασί και το βάπτισμα σε κρέμα γάλακτος, θα μας δώσει ένα πιάτο μοναδικής νοστιμιάς.

00:55

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κουνελιού και τα σοτάρουμε απαλά και από τις δύο πλευρές τους, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Ρίχνουμε το αλάτι και το λευκό πιπέρι, προσθέτουμε τα κομμάτια κρεμμυδιού, το τριμμένο καρότο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν και αυτά χρώμα.

Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε καλά και να ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μας, για να ανακατεύονται με το φαγητό οι καραμέλες που δημιουργούνται.

Σβήνουμε το φαγητό με το ξίδι  και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης. Περιμένουμε δυο λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.

Στη συνέχεια καλύπτουμε  το φαγητό με νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το κουνέλι να βράσει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 40 λεπτά.

Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά. Βράζουμε λίγο ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το κουνελάκι  μας με πατάτες τηγανητές ή χοντρά μακαρόνια.

Άρθρο
Συνταγή