Κις λωραίν

Κις λωραίν

  

02:00

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Συστατικά

  • Υλικά για την ζύμη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 5 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 50 ml νερό
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 85 γρ. αλεύρι
  • 85 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 1 lt ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%
  • 250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αρώματα Προβηγκίας, γεύσεις Μεσογειακές και αέρας Γαλλίας, η Κις Λωραίν είναι αναμφισβήτητα η βασίλισσα της τάρτας.

02:00

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ενσωματώνουμε τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα. Ρίχνουμε τη ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%, προσθέτουμε την παρμεζάνα και καρυκεύουμε. Μόλις το μείγμα έχει δέσει, αφαιρούμε το σκέυος από την θερμοκρασία, προσθέτουμε τους δύο κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. 

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο, χρησιμοποιώντας χοντρό πλάστη και γεμίζουμε τον πάτο μίας πορσελάνινης ταρταλέτας. Με μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης. 
Γεμίζουμε την ταρταλέτα με το μείγμα της γέμισης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!

Άρθρο
Συνταγή