Ραβιόλι με γέμιση κοτόπουλου και μυρωδικών

Ραβιόλι με γέμιση κοτόπουλου και μυρωδικών

  

00:50

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Συστατικά

  • Υλικά για την ζύμη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 5 γρ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Υλικά για την γέμιση
  • 30 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο αγελαδινό
  • 2 τεμ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
  • 8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 ml NOYNOY télia! 3%
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Υλικά για την επάλειψη
  • 2 ασπράδια αυγών

Φτιάξτε τα αγαπημένα σας ραβιόλι με γέμιση από κοτόπουλο, προσθέτοντας μυρωδικά που θα δώσουν στο πιάτο σας μια άλλη νότα!

00:50

 
Άτομα:
4
Μέτριο

Εκτέλεση

Για τα ραβιόλι:

Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να δημιουργήσουμε μία ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. 

Ανοίγουμε λεπτά φύλλα ζύμης, χρησιμοποιώντας το ειδικό μηχάνημα παρασκευής ζυμαρικών. 

Για την γέμιση:

Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και το μπέικον, μέχρι να ροδίσουν.

Συμπληρώνουμε τη NOYNOY télia! 3% και, όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το μαϊντανό. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.

Αφού ανοίξουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα, γεμίζουμε με την κρύα γέμιση και αλείφουμε με τα ασπράδια των αυγών. Κόβουμε με κουπ πατ και κλείνουμε τις άκρες με τα δάχτυλά μας. Βράζουμε για 2-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό. 

Αν θέλετε να μαγειρέψετε τα ραβιόλι, ακολουθήστε έναν από τους δύο εξής τρόπους:

1. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, περιχύνουμε με NOYNOY telia! 3% και παρμεζάνα και γκραντινάρουμε στους 190˚C για 10 λεπτά.

2. Τοποθετούμε τα ραβιόλι σε τηγάνι με λίγο ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο, σοτάρουμε, συμπληρώνουμε τη NOYNOY telia! 3%, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε. 

 

Άρθρο
Συνταγή