Vol-au-vent (φωλίτσες φύλλου σφολιάτας) με γαρίδες

Vol-au-vent (φωλίτσες φύλλου σφολιάτας) με γαρίδες

  

00:45

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Συστατικά

  • 1 σφολιάτα κατεψυγμένη
  • 1 αυγό
  • 1 πακέτο γαρίδες Νο 2, καθαρισμένες
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100 ml NOYNOY télia! 3%
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 1 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

Μια διαφορετική σφολιάτα με γαρίδες. Συνταγή γεμάτη από μυρωδιές θάλασσας!

00:45

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Εκτέλεση

Με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπ πατ, κόβουμε τη σφολιάτα.
Περνάμε με ασπράδι τη μια πλευρά και από πάνω κολλάμε ένα ακόμα κομμάτι σφολιάτας. 
Με ένα πιο μικρό κουπ πατ, αφαιρούμε από την πάνω σφολιάτα το κεντρικό σημείο. 

Ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά. 
Όταν ψηθούν οι σφολιάτες με ένα μικρό μαχαίρι, αφαιρούμε το κεντρικό κομμάτι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. 
Αφήνουμε τις σφολιάτες να κρυώσουν.

Σοτάρουμε στο ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο τα κρεμμύδια. 
Προσθέτουμε τις γαρίδες, σβήνουμε με το χυμό λάιμ και συμπληρώνουμε τη NOYNOY télia! 3% και το σχοινόπρασο. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Γεμίζουμε τα βολ-ο-βαν με τη γέμιση και σερβίρουμε!

Άρθρο
Συνταγή