Χοιρινό πρασοσέλινο με σως βελουτέ

Χοιρινό πρασοσέλινο με σως βελουτέ

  

02:15

 
Άτομα:
4
Δύσκολο

Συστατικά

  • Υλικά για το χοιρινό
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μάτσο σέλινο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 σελινόριζα, κομμένη σε τέταρτα
  • 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 lt. ζωμό πουλερικών ή νερό
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • Υλικά για τη σως βελουτέ
  • 200 ml NOYNOY κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο

Το αγαπημένο χειμωνιάτικο πιάτο με χοιρινό, πράσο και σέλινο, σε μία εκδοχή πιο ανάλαφρη, αρωματική και κρεμώδη. Η σως βελουτέ του χαρίζει ελαφριά γεύση που συναρπάζει!

02:15

 
Άτομα:
4
Δύσκολο

Εκτέλεση

Για το χοιρινό πρασοσέλινο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας στη μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Μόλις ροδίσει, προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Συμπληρώνετε λίγο νερό και αφήνετε το κρέας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά. 

Προσθέτετε τα πράσα, το σέλινο και τις σελινόριζες και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί και συμπληρώνετε το ζωμό, μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά σας, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε περίπου για 1 ½ ώρα και, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό.

Για την σως βελουτέ
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη και ομογενοποιείτε με 4-5 κουταλιές από τον ζωμό του φαγητού. Αφήνετε τη σως να κρυώσει. 

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο και τα υγρά του έχουν εξατμιστεί, προσθέτετε τη σως από πάνω.

Άρθρο
Συνταγή