
Μοσχαράκι ογκρατέν (Shepherd's pie)


01:30

5

Δύσκολο

Συστατικά
- 800 γρ. μοσχαράκι (ποντίκι), σε κύβους
- 100 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
- 1/2 κιλό μανιτάρια λευκά, κομμένα σε τέταρτα
- 250 γρ. σέλερυ, κομμένο σε κύβους
- 4 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κύβους
- 500 ml NOYNOY κρέμα γάλακτος light
- Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι
- 200 γρ. καπνιστό τυρί light

Εκτέλεση
Ξεπλένετε το κρέας και το αχνίζετε σε βραστό νερό. Σε μία κατσαρόλα με ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο σοτάρετε το κρέας με τα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνετε και καλύπτετε με νερό. Μαγειρεύετε για 1 ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό.
Ανοίγετε το καπάκι, ελέγχετε την γεύση και προσθέτετε τη NOYNOY κρέμα γάλακτος light. Μαγειρεύετε μέχρι να “δέσει” το μείγμα και να σχηματιστεί μία παχύρρευστη σάλτσα.
Συνδυάζεται υπέροχα με πουρέ πατάτας (μπορείτε να δείτε τη συνταγή μας Ο Τέλειος Πουρές Πατάτας).
Μπορείτε να τοποθετήσετε το μοσχαράκι σε πυρίμαχο σκεύος με τα λαχανικά, περιχύνοντας τον τέλειο πουρέ από πάνω. Πασπαλίζετε με το τυρί και γκρατινάρετε στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι ο πουρές να ροδίσει ομοιόμορφα.