Parfait σοκολάτας Gianduja

Parfait σοκολάτας Gianduja

  

02:30

 
Άτομα:
6
Δύσκολο

Συστατικά

  • 250 ml ΝΟΥΝΟΥ κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. τζιαντούγια (gianduja), θρυμματισμένη
  • 100 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 30 ml νερό
  • Υλικά για την σως Anglaise
  • Α’ μείγμα
  • 250 ml ΝΟΥΝΟΥ κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική 
  • Β’ μείγμα 
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 100 γρ. τζιαντούγια (gianduja), θρυμματισμένη
  • 100 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  • Υλικά για την Ιταλική Μαρέγκα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 30 ml νερό

Όλοι λατρεύουμε τη σοκολάτα, όμως αυτό το παρφέ θα μας ξετρελάνει! Μια εναλλακτική τεχνική παγωτού σοκολάτας-βανίλιας, με ένα αποτέλεσμα λαχταριστά διαφορετικό από όσα ήδη ξέρουμε!

02:30

 
Άτομα:
6
Δύσκολο

Εκτέλεση

Για την σως Anglaise:
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά από το Α’ μείγμα και τα ζεσταίνουμε (δεν τα βράζουμε), μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε μία μπαζίνα ανακατεύουμε τα υλικά του Β’ μείγματος με μία σπάτουλα σιλικόνης και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μισή ποσότητα του Α’ μείγματος. Αδειάζουμε το περιεχόμενο από την μπαζίνα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. 

Αδειάζουμε, σουρώνοντας το περιεχόμενο από ψιλή σίτα πάνω στη θρυμματισμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε με μία σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Για την Ιταλική Μαρέγκα:
Σε ένα μίξερ χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα το ασπράδι του αυγού, επιλέγοντας το σύρμα, προκειμένου να έχουμε μία μαρέγκα. 

Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό, φτάνοντας την θερμοκρασία στους 120°C. Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι σιγά-σιγά στη μαρέγκα, αναδεύοντας στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι το τελικό μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να γίνει λείο και βελούδινο. 

Τέλος, ομογενοποιούμε την ιταλική μαρέγκα με τη σως Anglaise, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα σιλικόνης, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε. 

Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και σερβίρουμε μέσα σε ποτήρια ή μπολάκια.

Άρθρο
Συνταγή