Εύκολο παστίτσιο

Εύκολο παστίτσιο

  

00:45

 
Άτομα:
5
Εύκολο

Συστατικά

  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 πακέτο πέννες
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό, 2 φορές περασμένο
  • 2 κουτ. της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα, τριμμένη
  • 1 κουτ. της σούπας τοματοπελτές
  • 1 lt ζωμό κρέατος ή νερό
  • 120 ml ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%
  • 2 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1/2 φλ. καπνιστό τυρί light, τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

Η λέξη “παστίτσιο” τα λέει όλα! Κλασσικό, γρήγορο και εύκολο και με τη μοναδική γεύση της ΝΟΥΝΟΥ telia 3%!

00:45

 
Άτομα:
5
Εύκολο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, σοτάρουμε τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας διαρκώς με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. 
Συμπληρώνουμε τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά και το ζωμό. 

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο τρόπο που αναγράφεται στο πακέτο συσκευασίας. 
Αφήνουμε την σάλτσα να απορροφήσει τα υγρά της, μέχρι να έχουν παραμείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά τα ζυμαρικά με την σάλτσα. 

Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στη ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%, μέχρι τα στερεά να αφομοιωθούν πλήρως. Καρυκεύουμε το μείγμα. 

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στραγγίζοντας τα επιπλέον υγρά από τη σάλτσα. 
Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα NOYNOY και πασπαλίζουμε με το τυρί. 
Γκρατινάρουμε στο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνειά του.