Φιλέτο Κοτόπουλο με Λιαστές Ντομάτες, Μανιτάρια και Σάλτσα Βασιλικού

Τελείως αρωματικό κοτόπουλο, εύκολο και γρήγορο , που θα το λατρέψετε

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

700γρ.

Στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κομμένα σε οριζόντιες λεπτές φέτες

150γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

240ml.

Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά

1

Κύβο ζωμό κοτόπουλο

1 κ.γ.

Σκόρδο σκόνη

1 κ.σ.

Ξερό βασιλικό

50γρ.

Gouda ΝΟΥΝΟΥ τριμμένη

100γρ.

Μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

30γρ.

Λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε  το μισό βούτυρο και δίνουμε χρώμα στο κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές του για 3-5 λεπτά.
2
  • Αδειάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, και στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις λιαστές μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και τα σοτάρουμε καλά χωρίς να τα ανακατεύουμε συνεχώς.
3
  • Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, τη σκόνη σκόρδου και τον κύβο και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
4
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε το τυρί gouda, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Tip!

Αλάτι και πιπέρι βάζουμε πάντα στο τέλος, γιατί με το βρασμό οι γεύσεις συμπυκνώνονται και μπορεί να μας βγει αλατισμένο πολύ το φαγητό μας

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού