Γρήγορη Σπανακόπιτα

Μία γρήγορη, νόστιμη και εύκολη λύση για να σας λύσει τα χέρια!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
5
ΧΡΟΝΟΣ
25 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1

φύλλο σφολιάτας

2 kg.

σπανάκι καθαρισμένο

100 ml.

Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

50 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

1 κ.γ.

κύμινο σκόνη

2 σκ.

σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ.

 μαϊντανό μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένο

1

πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

120 γρ.

φέτα θρυμματισμένη

αλάτι & πιπέρι 

γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6% για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το σπανάκι, το σκόρδο και  μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.
2
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Μόλις ετοιμαστεί το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
3
  • Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια του φύλλου αφήνοντας 3εκ. κενό από κάθε πλευρά.(σαν να σχηματίζουμε παράθυρο)
4
  • Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με το σπανάκι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φέτα.
5
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν οι πλευρές του φύλλου και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
6
  • Μόλις ετοιμαστεί η πίτα μας, τη βγάζουμε από το φούρνο την κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Tip!

Μεγάλη προσοχή το μείγμα με το σπανάκι να μην έχει πολύ υγρασία γιατί θα μας μακαλώσει το φύλλο κατά το ψήσιμο.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού