Αρωματικό μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

Αρωματικό μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

  

03:00

 
Άτομα:
7
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 8εκ.
  • 50γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 6-7κ.σ.  Ελαιόλαδο
  • 1 Καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 Στικ σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 Ξυλάκι κανέλας
  • ¼ κ.γ. Γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 Δάφνη
  • 200ml Κόκκινο κρασί
  • 500γρ. Ντομάτα κον κασέ
  • 1 Κύβο μοσχαριού
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ:
  • 1 κιλό Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 8
  • 400γρ. εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
  • 40γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • ½ Μάτσο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Το λέει και ο τίτλος της συνταγής, όταν θα το μαγειρεύετε μέχρι και η γειτόνισσα θα βγει στο μπαλκόνι από την υπέροχη μυρωδιά.

03:00

 
Άτομα:
7
Πολύ εύκολο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και 4κ.σ. ελαιόλαδο και δίνουμε χρώμα στο κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνοντάς το σε δόσεις. Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο μαζί με 3κ.σ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για 3’ σε μέτρια φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο, τον πελτέ ντομάτας, το μοσχάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κον κασέ, τον κύβο, το νερό και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 2,5-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Μόλις ετοιμαστεί αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό και αλάτι και τη βάζουμε πάνω σε δυνατή φωτιά. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 8 και τις ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το νερό. Βράζουμε για 25-30 λεπτά ανάλογα τον τύπο της πατάτας και σουρώνουμε. Αφήνουμε να βγάλουν λίγο οι πατάτες τους ατμούς. Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές και το σχοινόπρασο και με το ειδικό εργαλείο για πουρέ αρχίζουμε και πιέζουμε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε καλά και συνοδεύουμε με το κοκκινιστό μοσχάρι.