Μοσχάρι στη γάστρα με δαμάσκηνα

Μοσχάρι στη γάστρα με δαμάσκηνα

  

00:10

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κύβους 7 Χ 7εκ.
  • 80 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κάθετες φέτες
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 600 ml νερό, βραστό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

00:10

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Εκτέλεση

Προετοιμασία & Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το κρέας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να αποκτήσει το μοσχάρι σκούρο χρυσαφί χρώμα.
  2. Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε ξανά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τον πελτέ ντομάτας και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
  3. Ύστερα, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε το φαγητό σε 1 γάστρα.
  4. Καπακώνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 2 ώρες.
  5. Μόλις περάσουν οι 2 ώρες, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε το μοσχαράκι ζεστό με πατάτες φούρνου ή με πιλάφι.

.