Κρέπες με Καραμελωμένες Μπανάνες

Μια συνταγή που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

200 γρ.

Γάλα NOYNOY Family πλήρες

130 γρ.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κσ.

Κρυσταλλική ζάχαρη

3

Αυγά

1 πρέζα

Αλάτι

1 κγ.

Ελαιόλαδο

Για τις καραμελωμένες μπανάνες:

4

Μπανάνες

150 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

150 γρ.

Κρυσταλλική Ζάχαρη

200 γρ.

Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση:

1
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει καραμέλα (πρέπει να πάρει ένα καστανό χρώμα)
2
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε με προσοχή τη κρέμα και το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η καραμέλα. Μόλις ετοιμαστεί την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την  αφήνουμε να κρυώσει καλά.
3
  •  Έπειτα κόβουμε τις μπανάνες σε στρογγυλές κάθετες φέτες τις ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα, ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

4
  • Σε ένα μπολ βάζουμε, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
5
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά.
6
  • Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά σιγά σιγά μέσα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με το σύρμα για να μην κάνει σβόλους.
7
  • Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου 10-15εκ. πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, με τη βοήθεια μιας κουτάλας βαθιάς ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά στο τηγάνι, ανασηκώνουμε λίγο το τηγάνι ώστε τα μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια, ψήνουμε για 1-2 λεπτά και προσεχτικά γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη μεριά, ψήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και τοποθετούμε την κρέπα σε ένα πιάτο.
8
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπα μείγμα.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΛΥΚΟΥ:

9
  • Απλώνουμε σε κάθε κρέμα την καραμέλα με τις μπανάνες τυλίγουμε ανάλογα με τα δικά μας γούστα ρολό ή φάκελο και σερβίρουμε τις κρέπες με λίγη καραμέλα από πάνω.

Tip!

Για καλύτερο αποτέλεσμα στις κρέπες μπορούμε να βάλουμε το μείγμα για τις κρέπες σκεπασμένο με μία μεμβράνη για 1-2 ώρες στο ψυγείο, ώστε να σφίξει και να έχουν πιο ωραία υφή οι κρέπες μας!

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού