Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και μήλα

Μία τραγανή και γευστική τάρτα που θα αγαπήσουν μικροί αλλά και μεγάλοι.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
120 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά για την τάρτα:

150 γρ.

Αλεύρι γ.ο.χ και έξτρα για το πασπάλισμα

180 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

60 γρ.

Ζάχαρη άχνη

1

Κρόκος  αυγού

20 ml.

Νερό

Υλικά για τη γέμιση:

230 γρ.

Φιλέ αμυγδάλου

125 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ.

 Ζάχαρη άχνη

2 κ.σ.

 

Ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.σ.

Γάλα ΝΟΥΝΟΥ πλήρες

3

 

Πράσινα μήλα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές κάθετες φέτες

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση για τη τάρτα:

1
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το αλεύρι  και φορώντας γάντια μίας χρήσης τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να μοιάζει το μείγμα με ψίχουλα ψωμιού. Ύστερα ρίχνουμε τον κρόκο και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
2
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Μόλις είναι έτοιμη, παίρνουμε δυο λαδόκολλες, τις αλευρώνουμε και αρχίζουμε ν’ ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε αυτές μ’ έναν πλάστη. Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι ρίχνουμε ακόμα λίγο αλεύρι.
3
  • Αλευροβουτυρώνουμε μια ταρτιέρα στρογγυλή διαμέτρου 26 εκ. με αποσπώμενη βάση και τοποθετούμε τη ζύμη από πάνω. Πατάμε καλά ώστε να κολλήσει η ζύμη στο σκεύος και τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου με ένα πιρούνι.
4
  • Απλώνουμε μεμβράνη πάνω από τη ζύμη και ρίχνουμε φασόλια ή φακές ώστε να καλύψουν τον πάτο. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε βάρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
5
  • Έπειτα βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, αφαιρούμε το βάρος και αλείφουμε με ένα πινέλο τον άλλον κρόκο που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό. Ξαναψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη.
6
  • Εκτέλεση για τη γέμιση: Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, την άχνη, το πλήρες γάλα ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η άχνη και να λιώσει το βούτυρο. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
7
  • Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα τα μήλα και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

Σύνθεση γλυκού:

8
  • Παίρνουμε την τάρτα και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια της τα μήλα. Πάνω από τα μήλα ρίχνουμε τη γέμιση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα.
9
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.
10
  • Τέλος, αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 30-40 λεπτά και σερβίρουμε.

Tip!

Μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα τα μήλα πριν ρίξουμε την γέμιση για έχτρα άρωμα και μυρωδιά.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού