Τιραμισού
Ιταλικό γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
									6
								ΧΡΟΝΟΣ
									55 λεπτά
								ΔΥΣΚΟΛΙΑ
									Μέτριο
								Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
6
κρόκοι αυγών
100 γρ.
Ζάχαρη, κρυσταλλική
300 ml.
								
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
180 ml.
ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
1/2 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
1/2 kg.
								τυρί μασκαρπόνε
60 ml.
καφές εσπρέσο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ.
ρούμι
2
συσκευασίες έτοιμα σαβαγιάρ
1 κ.σ.
								
κακάο
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
									- Σε μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους αυγού και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά.
 
2
									- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε σε αυτό το ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες.
 
3
									Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός, για 2 – 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ξεκινήσει να δένει.
4
									- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να κρυώσει τελείως.
 
5
									- Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με σύρμα μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί.
 
6
									- Αφού κρυώσει το μείγμα γάλακτος , το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
 
7
									- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με το ρούμι.
 
8
									- Κόβουμε τα σαβαγιάρ στη μέση και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα του καφέ.
 
9
									- Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο ενός ορθογώνιου σκεύους 18 * 28 εκ.
 
10
									- Απλώνουμε από πάνω τους το μισό μείγμα του μασκαρπόνε και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω από αυτό τη μισή σαντιγί.
 
11
									- Έπειτα προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε, την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το κακάο.
 
12
									- Καλύπτουμε το σκεύος με μία διαφανή μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 – 6 ώρες μέχρι να δέσει το γλυκό και σερβίρουμε.
 
Tip!
Η κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο για να μας γίνει ωραία η σαντιγί.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
					   Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!