Τιραμισού
Ιταλικό γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
55 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
6
κρόκοι αυγών
100 γρ.
Ζάχαρη, κρυσταλλική
300 ml.
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
180 ml.
ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
1/2 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
1/2 kg.
τυρί μασκαρπόνε
60 ml.
καφές εσπρέσο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ.
ρούμι
2
συσκευασίες έτοιμα σαβαγιάρ
1 κ.σ.
κακάο
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Σε μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους αυγού και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά.
2
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε σε αυτό το ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες.
3
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός, για 2 – 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ξεκινήσει να δένει.
4
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να κρυώσει τελείως.
5
- Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με σύρμα μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί.
6
- Αφού κρυώσει το μείγμα γάλακτος , το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
7
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με το ρούμι.
8
- Κόβουμε τα σαβαγιάρ στη μέση και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα του καφέ.
9
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο ενός ορθογώνιου σκεύους 18 * 28 εκ.
10
- Απλώνουμε από πάνω τους το μισό μείγμα του μασκαρπόνε και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω από αυτό τη μισή σαντιγί.
11
- Έπειτα προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε, την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το κακάο.
12
- Καλύπτουμε το σκεύος με μία διαφανή μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 – 6 ώρες μέχρι να δέσει το γλυκό και σερβίρουμε.
Tip!
Η κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο για να μας γίνει ωραία η σαντιγί.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!