Γίγαντες κοκκινιστοί στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα

Γίγαντες κοκκινιστοί στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα

  

00:30

 
Άτομα:
5
Εύκολο

Συστατικά

  • 500γρ. γίγαντες
  • 100γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 100ml. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 800γρ. φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 στίκ σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Το πιο νόστιμο γιαγιαδίστικο φαγητό που συναγωνίζεται σε νοστιμιά το κρέας.

00:30

 
Άτομα:
5
Εύκολο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.

Έπειτα σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και  σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ξαφρίζοντάς τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μόλις ετοιμαστούν τους σουρώνουμε και κρατάμε 200ml. από το νερό του βρασίματος.

Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο NOYNOY  και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές φλωρίνης, το σέλερυ, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά, τη φρέσκια ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο NOYNOY, το νερό του βρασμού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι  να χυλώσουν οι γίγαντες και να έχουν μαγειρευτεί καλά.

Μόλις ετοιμαστούν τους σερβίρουμε ζεστούς  από το φούρνο.

 

Χρόνος εκτέλεσης: 2 ώρες

Άρθρο
Συνταγή