Πικάντικη σούπα με καρότο και φακές

Πικάντικη σούπα με καρότο και φακές

  

00:20

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Συστατικά

  • 100 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 6 μικρά καρότα κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες (500 γρ.)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1200 – 1400 ml. Ζεστό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. κόκκινες φακές
  • 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
  • 1 μάτσο μαϊντανό μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι

Μία σούπα που με απλά υλικά μπορεί να γίνει αγαπημένη!

00:20

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Εκτέλεση

 ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο, το τζίντζερ και τις φακές και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.

Έπειτα προσθέτουμε το νερό, τον κύβο ζωμού κοτόπουλου, και δίνουμε μία βράση.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

Αφού μαλακώσουν τα καρότα, αδειάζουμε σε δόσεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μούλτι και χτυπάμε την κάθε δόση μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Κάθε δόση που ετοιμάζουμε την αδειάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα.

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, αλάτι – πιπέρι και τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για ακόμα 5 – 10 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά με ένα κουτάλι και μόλις ετοιμαστεί η σούπα, γαρνίρουμε από πάνω.