Ψητά μανιτάρια με μουστάρδα και φασκόμηλο

Ψητά μανιτάρια με μουστάρδα και φασκόμηλο

  

00:05

 
Άτομα:
6
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 2 εκ.
  • 100 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 250ml Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Light
  • 150ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 2-3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό που θα συνοδεύσει πολλά γεύματά σας.

00:05

 
Άτομα:
6
Πολύ εύκολο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Καίμε πάρα πολύ καλά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε σε δόσεις τα μανιτάρια και το βούτυρο χωρίς να τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις η πρώτη δόση ετοιμαστεί αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα. Επιστρέφουμε όλα τα μανιτάρια στο τηγάνι και χωρίς να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία ρίχνουμε το νερό, τον κύβο και τη μουστάρδα. Μαγειρεύουμε για 2’ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος Light και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το φαγητό μας. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το φασκόμηλο, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε.

Άρθρο
Συνταγή