play

Κατσικάκι με μανιτάρια και κρέμα

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
90 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1,5 kg

κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες

3 κ.σ.

αλεύρι γ.ο.χ.

150 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

1

κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

80 ml.

κρασί λευκό

700 ml

ζωμό λαχανικών

70 ml

κρασί λευκό

Χυμό

από 1 λεμόνι

400 γρ.

μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4

330 ml.

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

330 γρ.

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

¼ μάτσο

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι, Πιπέρι

Για το σερβίρισμα: Πατάτες φούρνου

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κατσικάκι και ανακατεύουμε, ώστε να αλευρωθεί καλά το κρέας.
2
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα 100 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κατσικάκι σε δόσεις. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
3
  • Σβήνουμε με το λεμόνι, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
  • Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κατσικάκι.
5
  • Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
6

Μόλις είναι έτοιμο το κατσικάκι, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

7

Τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Tip!

Μπορούμε να το μαγειρέψουμε και στη γάστρα αν θέλουμε, γιατί θα πετύχουμε καλύτερο καραμέλωμα.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού