Ψητά μανιτάρια με μουστάρδα και φασκόμηλο

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό που θα συνοδεύσει πολλά γεύματά σας.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
5 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1

κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 2 εκ.

100 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

2 κ.σ.

ελαιόλαδο

2 κ.σ.

Απαλή μουστάρδα

250ml

Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Light

150ml

χλιαρό νερό

1

κύβο ζωμό κοτόπουλο

2-3

φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
2
  • Καίμε πάρα πολύ καλά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε σε δόσεις τα μανιτάρια και το βούτυρο χωρίς να τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.
3
  • Μόλις η πρώτη δόση ετοιμαστεί αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα.
4
  • Επιστρέφουμε όλα τα μανιτάρια στο τηγάνι και χωρίς να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία ρίχνουμε το νερό, τον κύβο και τη μουστάρδα.
5
  • Μαγειρεύουμε για 2’ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος Light και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το φαγητό μας.
6

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το φασκόμηλο, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε.

Tip!

Πολύ βασικό το τηγάνι να καίει πολύ όταν θα σοτάρουμε τα μανιτάρια. Επίσης, δεν ανακατεύουμε συνεχώς γιατί θα μας βγάλει όλη την υγρασία.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού