Αρνάκι κλέφτικο

Αρνάκι κλέφτικο

  

00:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Συστατικά

  • 1.200 γρ. αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο και κομμένο σε κύβους 6 εκ.
  • 2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα 8
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε λωρίδες 2εκ.
  • 4 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 10 κλ. δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλκομμένα
  • 100 γρ. ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο
  • 120 ml. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Gouda, κομμένο σε κύβάκια
  • 500 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση
  • 1 τομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ένα φαγητό που όλη του η γεύση είναι το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ που θα κάνει όλο το σπίτι να μοσχοβολάει.

00:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο με τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια.

 

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αρνί, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, και αλείφουμε με την πάστα από το βούτυρο που φτιάξαμε.

 

Ρίχνουμε από πάνω το κρασί, το δενδρολίβανο και σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη το μπολ. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

 

Αφού μαριναριστεί το κρέας, προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

 

Σε μία επιφάνεια τοποθετούμε 4 ξεχωριστά φύλλα αλουμινόχαρτο (το ένα δίπλα στο άλλο) και από πάνω τους βάζουμε 4 φύλλα λαδόκολλα ίδιου μεγέθους.

 

Μοιράζουμε το κρέας, τα λαχανικά και το κρασί που έχει στο μπολ πάνω τους. Έπειτα μοιράζουμε τις ντομάτες και το τυρί NOYNOY Gouda.

 

Κλείνουμε καλά σαν πουγκί το κρέας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 45 λεπτά στη μεσαία σχάρα, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό.

 

Αφού περάσει ο χρόνος, ανοίγουμε τα πουγκιά και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας.

 

Σερβίρουμε ζεστό από το φούρνο.

Άρθρο
Συνταγή