Κοτόπιτα Πετιβιέ

Κοτόπιτα Πετιβιέ

  

01:20

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Συστατικά

  • 1 Πακέτο ζύμη σφολιάτας
  • 400 γρ. Κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε ζαράκια
  • 200 γρ. Τριμμένο τυρί NOYNOY Cheese mix
  • 400 ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 60 γρ. Αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 60 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 Κρόκοι αυγών, + 1 κρόκος για το άλειμμα
  • 100 γρ. Καλαμπόκι, βρασμένο
  • 300 γρ. Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ Μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Κυριακάτικο τραπέζι χωρίς πίτα δε γίνεται και αυτή η παραδοσιακή συνταγή για κοτόπιτα είναι η ιδανική επιλογή!

01:20

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε στο μπολ με το κοτόπουλο.  
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι και να χάσει όλη την υγρασία του.
  4. Σιγά σιγά προσθέτουμε μια δόση από την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς.
  5. Αφού επαναλάβουμε πολλές φορές το παραπάνω βήμα και έχει δημιουργηθεί μια μπεσαμέλ προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τη μουστάρδα, το Τριμμένο τυρί NOYNOY Cheese mix, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει αδειάζουμε τη μπεσαμέλ στο μπολ με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και τέλος προσθέτουμε και τους 2 κρόκους αυγών, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε μία σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  7. Έπειτα απλώνουμε τη γέμιση στη μέση του φύλλου σε κυκλικό σχήμα περίπου 25 εκατοστών αφήνοντας στις άκρες κενό 5 - 6 εκατοστών. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο αφού το έχουμε ανοίξει και αυτό με τον πλάστη. Κόβουμε περιμετρικά και γυρνάμε τις άκρες ώστε να κλείσουμε καλά την πίτα.
  8. Αλείφουμε με ένα κρόκο αραιωμένο σε λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κάνουμε μία μικρή τρύπα στη μέση της πίτας. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε να σφίξει.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  10. Βγάζουμε την πίτα από το ψυγείο και την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 - 30 λεπτά.
  11. Μόλις ψηθεί η πίτα την αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  12. Την κόβουμε και σερβίρουμε ζεστή.