play

Κοτόπιτα παραδοσιακή

Κοτόπιτα, μια συνταγή που έχουμε συνηθίσει να τρώμε από τις γιαγιάδες μας, την αλλάξαμε λίγο για να γίνει πιο μοντέρνα.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
9
ΧΡΟΝΟΣ
15 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1

πακέτο φύλλο χωριάτικο

4

μονά στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα

10

μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

2

κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2

πράσα ψιλοκομμένα

300ml

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

150 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο

300 γρ.

Gouda ΝΟΥΝΟΥ τριμμένo

3-6 κ.σ.

ελαιόλαδο

2 κ.γ.

μουστάρδα απαλή

1 κ.γ.

εστραγκόν αποξηραμένο

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουνε σκούρο χρώμα.
2
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2’-3’ μέχρι να καραμελώσουν, έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 4’-5’ .
3
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν, αλάτι- πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και τη μουστάρδα.
4
  • Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαμέτρου 15×30 εκ. απλώνουμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και το πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
5
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 3 φύλλα.
6
  • Ρίχνουμε τη μισή γέμιση από πάνω, απλώνουμε άλλο ένα φύλλο πασπαλισμένο με βούτυρο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος άλλα 3 βουτυρωμένα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά τις άκρες και πιέζουμε με το πινέλο προς τα μέσα τα φύλλα ώστε να καλυφθεί η γέμιση.
7
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25’-30’.
Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού