Κοτομπουκιές

Η πιο υγιεινή συνταγή για κοτομπουκιές είναι εδώ. Δοκιμάστε την!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
10 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

2

στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κυβάκια 7*7 εκ.

300 ml.

γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες 3,6% λιπαρά

2 σκ.

σκόρδο, λιωμένες

Αλάτι

Πιπέρι

50 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ  λιωμένο

1 κ.γ.

πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ.

ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ.

ξύδι

2

αυγά large

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα

Τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Κέτσαπ – μαγιονέζα & τηγανιτές πατάτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ, το λιωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και το ξύδι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
2
  • Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα του γάλακτος. Θέλουμε να καλυφθεί τελείως. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή για όλη τη νύχτα.
3
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και ταμπονάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου με ένα χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει η περισσότερη μαρινάδα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
4
  • Χτυπάμε τα αυγά με δύο κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
5
  • Ρίχνουμε σε δύο ξεχωριστά μπολ τη φρυγανιά και το αλεύρι.
6
  • Παίρνουμε ένα κυβάκι κοτόπουλου και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι ώστε να καλυφθεί τελείως. Στη συνέχεια το βουτάμε στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά και έπειτα στο μπολ με τη φρυγανιά
7
  • Βουτάμε ξανά το κυβάκι κοτόπουλου στο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κυβάκια κοτόπουλου.
8
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί μέσα το κοτόπουλο.
9
  • Αφού ετοιμαστούν, αποσύρουμε τις κοτομπουκιές από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο πάνω στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
10
  • Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές ζεστές συνοδεύοντας τες με κέτσαπ, μαγιονέζα και τηγανητές πατάτες.

Tip!

Η μαρινάδα που έχουμε φτιάξει μας βοηθά στο να παραμείνει ζουμερό το κοτόπουλό μας. Σε περίπτωση που οι κοτομπουκιές πάρουν χρώμα γρήγορα, απλά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της φωτιάς

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού