Κοτόπιτα

Κοτόπιτα, μια συνταγή που έχουμε συνηθίσει να τρώμε από τις γιαγιάδες μας, την αλλάξαμε λίγο για να γίνει πιο μοντέρνα.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
9
ΧΡΟΝΟΣ
40 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1

πακέτο φύλλο χωριάτικο

4

μονά στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα

10

μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

2

κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2

πράσα ψιλοκομμένα

300ml

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

150 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο

300 γρ.

Gouda ΝΟΥΝΟΥ τριμμένo

3-6 κ.σ.

ελαιόλαδο

2 κ.γ.

μουστάρδα απαλή

1 κ.γ.

εστραγκόν αποξηραμένο

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Κοτόπιτα

1
  • Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουνε σκούρο χρώμα.
2
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2’-3’ μέχρι να καραμελώσουν, έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 4’-5’ .
3
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν, αλάτι- πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και τη μουστάρδα.
4
  • Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαμέτρου 15×30 εκ. απλώνουμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και το πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
5
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 3 φύλλα.
6
  • Ρίχνουμε τη μισή γέμιση από πάνω, απλώνουμε άλλο ένα φύλλο πασπαλισμένο με βούτυρο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος άλλα 3 βουτυρωμένα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά τις άκρες και πιέζουμε με το πινέλο προς τα μέσα τα φύλλα ώστε να καλυφθεί η γέμιση.
7
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25’-30’.

Tip!

Τα μπαλάκια από τη ζύμη τα κάνουμε για να έχουμε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού