Κριθαρότο λαχανικών

Κριθαρότο λαχανικών

  

00:50

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Συστατικά

  • 1.400 ml Νερό
  • 500 γρ. Κριθαράκι, μέτριο
  • 150 γρ. Τυρί NOYNOY Gouda, τριμμένο
  • 150 ml Λευκό κρασί
  • 10 Κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 3 Καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 Κολοκυθάκι μέτριο, κομμένο σε κύβους
  • 1 Πιπεριά φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ, για το σερβίρισμα

Υγιεινή και εξαιρετικά γευστική συνταγή για το πιο γρήγορο κριθαρότο λαχανικών!

00:50

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τον κύβο. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός και μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη.

2. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδου, το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά φλωρίνης, το κολοκυθάκι και τα καραμελώνουμε καλά για 5 -7 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για αλλά 2 λεπτά και προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με το θυμάρι.

3. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

4. Έπειτα ρίχνουμε το ζωμό σε δόσεις με μια κουτάλα. Περιμένουμε να απορροφήσει την πρώτη δόση ζωμού προτού ρίξουμε την επομένη.

5. Μόλις ετοιμαστεί το κριθαρότο αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί NOYNOY Gouda, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

6. Σερβίρουμε σε πιάτο αμέσως προσθέτοντας γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ.