Παστίτσιο

Το πιο κλασσικό φαγητό που όμως με την προσθήκη του ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές γίνεται ακόμα πιο νόστιμο!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1 κιλό

Χοντρά μακαρόνια

10 κ.σ.

Ελαιόλαδο

600 γρ.

Μοσχαρίσιο κιμά

400 γρ.

Χοιρινό κιμά

1

Μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ.

Σκόρδο, ψιλοκομμένες

1,5 κ.σ.

Πελτέ ντομάτας

200 ml.

Κόκκινο κρασί

1/4 κ.γ.

Κανέλα, τριμμένη

¼ κ.γ.

Θυμάρι

¼ κγ.

Γαρύφαλλο, τριμμένο

1

Φύλλο δάφνης

400 γρ.

Ντομάτα τριμμένη

300 ml.

Χλιαρό νερό ή όσο πάρει ο κιμάς

Αλάτι, Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

400 γρ.

NOYNOY εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές

600 ml.

Νερό

100 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

100 γρ.

Αλεύρι γ.ο.χ.

3

Κρόκους αυγών

¼ κ.γ.

Μοσχοκάρυδο, τριμμένο

200 γρ.

Παρμεζάνα τριμμένη & έξτρα για το πασπάλισμα των ζυμαρικών

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση για τα ζυμαρικά

1
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό, μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί του φούρνου.

Εκτέλεση για τον κιμά

2
  • Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κιμάδες μέχρι να ασπρίσουν ανακατεύοντας τους με μία ξύλινη κουτάλα. Σε περίπτωση που δεν έχουμε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τους κιμάδες σε δόσεις και κάθε δόση που ετοιμάζεται την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
3
  • Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ.
4
  • Στην ίδια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ρίχνουμε το κρεμμύδι,  σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
5
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Αφού λοιπόν ετοιμαστεί και ο κιμάς ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μακαρόνια.

Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ

6
  • Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει το αλεύρι στην κατσαρόλα. Σε ένα σκεύος αραιώνουμε το ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές με νερό. Ρίχνουμε σιγά σιγά, το μείγμα νερού και NOYNOY εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός για να μην κάνει σβόλους. Αφήνουμε να δέσει η μπεσαμέλ καλά και τη δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας βγάζει γεύση αλευριού, σε αυτή την περίπτωση συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
7
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και την αδειάζουμε πάνω από τον κιμά.
8
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού