Κριθαρότο λαχανικών
Υγιεινή και εξαιρετικά γευστική συνταγή για το πιο γρήγορο κριθαρότο λαχανικών!
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
50 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
1.400 ml
Νερό
500 γρ.
Κριθαράκι, μέτριο
150 γρ.
Τυρί NOYNOY Gouda, τριμμένο
150 ml
Λευκό κρασί
10
Κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
3
Καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
2
Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1
Κολοκυθάκι μέτριο, κομμένο σε κύβους
1
Πιπεριά φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
κύβο ζωμό λαχανικών
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 κ.σ.
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Εκτέλεση:
1
- Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τον κύβο. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός και μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη.
2
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδου, το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά φλωρίνης, το κολοκυθάκι και τα καραμελώνουμε καλά για 5 -7 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για αλλά 2 λεπτά και προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με το θυμάρι.
3
- Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
- Έπειτα ρίχνουμε το ζωμό σε δόσεις με μια κουτάλα. Περιμένουμε να απορροφήσει την πρώτη δόση ζωμού προτού ρίξουμε την επομένη.
5
- Μόλις ετοιμαστεί το κριθαρότο αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί NOYNOY Gouda, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
6
- Σερβίρουμε σε πιάτο αμέσως προσθέτοντας γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!