Καρμπονάρα με αυγό και κρέμα γάλακτος

Αγαπημένη, κλασική Ιταλική καρμπονάρα με αυγά, παρμεζάνα και πανσέτα για ένα υπέροχο γεύμα!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
2
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Υλικά

250 γρ.

λιγκουίνι

200 γρ.

χοιρινή πανσέτα καπνιστή, κομμένη σε κυβάκια

2

κρόκους αυγών

200 γρ.

παρμεζάνα, τριμμένη

200 ml

νερό, από το βράσιμο των ζυμαρικών

200 ml

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1

Βράζουμε τα λιγκουίνι για 10 λεπτά, σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού στην άκρη.

2

Συγχρόνως, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε την πανσέτα και σοτάρουμε, μέχρι να χρυσαφίσει και να γίνει τραγανή. Αφαιρούμε την πανσέτα από το τηγάνι και αφαιρούμε και το λάδι που έχει βγάλει.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4

Προσθέτουμε το ζεστό νερό από το βρασμό των ζυμαρικών και την Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργήσουμε μία πάστα και το αφήνουμε στην άκρη.

5

Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την πανσέτα, τα λιγκουίνι και το μείγμα με τα αυγά.

6

Ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα, μέχρι να ζεσταθούν και να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip!

Μόλις προσθέσουμε τα αυγά ανακατεύουμε αμέσως ώστε να μην κόψουν.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού