Μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα αβοκάντο

Μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα αβοκάντο

  

01:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Συστατικά

  • Υλικά για τα μπιφτέκια
  • 500 γρ. Κιμά γαλοπούλας
  • 50 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 1 Κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 Κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 Καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. Τζίντζερ, σκόνη
  • ½ κ.σ. Μουστάρδα, απαλή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Υλικά για τη σάλτσα αβοκάντο
  • 200 γρ. Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic
  • 1 ½ Ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1 ½ κ.γ. Τζίντερ σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Φανταστικά ελαφριά και γευστικά μπιφτέκια με την πιο δροσερή σάλτσα αβοκάντο.

01:30

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

2. Ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, & το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

3.Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

4.  Μόλις κρυώσουν τα λαχανικά, τα μεταφέρουμε στο multi και τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια τα αδειάζουμε στο μπολ με τον κιμά, τα ανακατεύουμε φορώντας γάντια μίας χρήσης και έπειτα καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

5. Όταν περάσει 1 ώρα αφαιρούμε τον κιμά από το ψυγείο και βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας λίγο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ. Πλάθουμε με τα χέρια μας τα μπιφτέκια στο μέγεθος που επιθυμούμε πιέζοντας τα απαλά.

6.Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Όταν ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

7. Εκτέλεση για τη σάλτσα αβοκάντο: Βάζουμε στο multi το γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic, το αβοκάντο, το τζίντερ και αλατοπιπερώνουμε. Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μία λεία σάλτσα.

8. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα αβοκάντο.

 

Άρθρο
Συνταγή