Μπούτι κατσίκι γεμιστό με μήλο και τυρί ΝΟΥΝΟΥ Gouda

Μπούτι κατσίκι γεμιστό με μήλο και τυρί ΝΟΥΝΟΥ Gouda

  

00:30

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Συστατικά

  • 1 κιλό κατσικίσιο μπούτι, χωρίς κόκκαλο
  • 2 ξυνόμηλα, χωρίς τη φλούδα, κομμένα στη μέση και έπειτα σε κάθετες φέτες
  • 200 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Gouda, κομμένο σε κύβους
  • 2 κλ. δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 3 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 2 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 100 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού, σπασμένους
  • 5 πατάτες, χοντροκομμένες
  • 2 κλ. θυμάρι

Πραγματικά το κρέας θα λιώνει στο στόμα σας και σίγουρα θα καταφέρει να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

00:30

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας σε ένα ταψί του φούρνου μαζί με τη ρίγανη, το σκόρδο, το κρασί, τη δάφνη, το πιπέρι και το θυμάρι για 2 ώρες.

 

Μόλις μαριναριστεί το κρέας το τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής με τη μεριά της πέτσας προς τα κάτω.

 

Γεμίζουμε το εσωτερικό του με τα μήλα, το τυρί Gouda NOYNOY, τις λιαστές τομάτες, αλάτι, πιπέρι, το δενδρολίβανο και το μισό βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ.

 

Το τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με ένα σπάγκο μαγειρικής καλά.

 

Επιστρέφουμε το κρέας στο ταψί, προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά τις πατάτες.

 

Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 2 ώρες.

 

Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας.

 

Μόλις ετοιμαστεί το κρέας το σερβίρουμε ζεστό από το φούρνο.

Άρθρο
Συνταγή