Κοτόπιτα

Κοτόπιτα

  

00:40

 
Άτομα:
9
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 4 μονά στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 10 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 300ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 150 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο
  • 300 γρ. Gouda ΝΟΥΝΟΥ τριμμένo
  • 3-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

Κοτόπιτα, μια συνταγή που έχουμε συνηθίσει να τρώμε από τις γιαγιάδες μας, την αλλάξαμε λίγο για να γίνει πιο μοντέρνα.

00:40

 
Άτομα:
9
Πολύ εύκολο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουνε σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2’-3’ μέχρι να καραμελώσουν, έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 4’-5’ . Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν, αλάτι- πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και τη μουστάρδα. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαμέτρου 15x30 εκ. απλώνουμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και το πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 3 φύλλα. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση από πάνω, απλώνουμε άλλο ένα φύλλο πασπαλισμένο με βούτυρο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος άλλα 3 βουτυρωμένα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά τις άκρες και πιέζουμε με το πινέλο προς τα μέσα τα φύλλα ώστε να καλυφθεί η γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25’-30’.

Άρθρο
Συνταγή