Burgers

Τα καλύτερα burgers που έχετε δοκιμάσει. Τέλεια συνταγή για τα κυριακάτικα bbq!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
35 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

4

ψωμιά για burger

800 γρ.

ψωμιά για burger

1-2

ντομάτες κομμένες σε κάθετες φέτες

4

φύλλα μαρούλι iceberg

4

φέτες Gouda NOYNOY

1 κ.γ.

ζάχαρη

1/4 κ.γ.

κανέλα

5-6

φέτες μπέικον

4

αυγά

αλάτι & πιπέρι

Υλικά για τη sauce ροκφόρ:

25 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

1 κ.σ.

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 ml.

Χυμό από μισό λεμόνι

150 ml.

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

50 γρ.

ροκφόρ παγωμένο

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Ζητάμε από το χασάπη να μας περάσει δυο φορές τον κιμά από τη μηχανή ώστε να γίνει πιο αφράτος.
2
  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια χωρίς να πιέζουμε πολύ τον κιμά.
3
  • Στη συνέχεια δημιουργούμε μπαλάκια 200γρ. και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να απλώσουν λίγο, και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
4
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα , παίρνουμε ένα μικρό ταψί του φούρνου, τοποθετούμε τις φέτες μπέικον και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τις δύο πλευρές του μπέικον.
5
  • Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και αφήνουμε το μπέικον στην άκρη.
6
  • Πλένουμε και το μαρούλι iceberg και το αφήνουμε στην άκρη.
7
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι.
8
  • Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
9
  •  Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και ρίχνουμε το ροκφόρ.
10
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το ροκφόρ και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Καλό θα ήταν να βάλουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στη σάλτσα για να μην κάνει πέτσα.
11
  • Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια γκριλιέρα, λαδώνουμε ελαφρά τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε και από τις δυο πλευρές. Μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια μας ανάλογα με το βαθμό ψησίματος που προτιμάμε. Μόλις ετοιμαστούν, τα αφήνουμε στην άκρη.
12
  • Αν θέλουμε ψήνουμε και τα ψωμάκια μας λίγο από τη μέσα πλευρά.
13
  • Τηγανίζουμε τα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
14
  • Συναρμολογούμε τα burger βάζοντας λίγη sauce ροκφόρ, το μπιφτέκι, το Gouda, το μαρούλι, τη ντομάτα, το αυγό και το μπέικον.

Tip!

Όταν πλάθουμε τον κιμά δεν τον πιέζουμε πάρα πολύ γιατί θέλουμε να παραμείνει αφράτος. Επίσης το ροκφόρ πρέπει να είναι από το ψυγείο και να μην είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού