Τριγωνάκια με λουκάνικο χωριάτικο και τυριά
Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για να ξεκινήσει δυναμικά το Κυριακάτικο τραπέζι!
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Υλικά για 16 τριγωνάκια:
250 γρ.
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, λιωμένο
1
Πακέτο φύλλα κρούστας
Για τη γέμιση:
400 γρ.
Λουκάνικο χωριάτικο με πράσο
100 ml
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
250 γρ.
Τυρί Gouda ΝΟΥΝΟΥ
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί Gouda NOYNOY, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το λουκάνικο αφού πρώτα το έχουμε ψιλοκόψει πάρα πολύ καλά με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού. Πρέπει στην ουσία να δημιουργήσουμε έναν κιμά από λουκάνικο.
2
- Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από τη συσκευασία και απλώνουμε ένα από αυτά μπροστά μας σε ένα ξύλο κοπής. Το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης.
3
- Στη συνέχεια βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τέλος απλώνουμε ένα τελευταίο φύλλο επαναλαμβάνοντας πάλι την ίδια διαδικασία με το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ.
4
- Κόβουμε τα φύλλα σε 3-4 κάθετες λωρίδες ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε.
5
- Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα και βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κάτω μέρος. Πιάνουμε την κάτω αριστερή γωνία και τη διπλώνουμε διαγώνια προς τα δεξιά σκεπάζοντας τη γέμιση.
6
- Στη συνέχεια πιάνουμε την κάτω δεξιά γωνία και τη διπλώνουμε ευθεία προς τα πάνω. Τέλος πιάνουμε τη δεξιά γωνία και τη διπλώνουμε διαγώνια προς τα αριστερά ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο. Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά όλη τη διαδικασία.
7
- Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα και για τις υπόλοιπες λωρίδες μέχρι να τελειώσουν.
8
- Βάζουμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αφού τα αλείψουμε με λίγο ακόμα βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!