Γιουβαρλάκια

Αυτή η λαχταριστή συνταγή για γιουβαρλάκια θα ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις σε μεγάλους και θα ξετρελάνει τους μικρούς.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
40 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά για τον κιμά:

1/2

κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1

μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο

1

 αυγό

1/4

του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/4

του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο

150 γρ.

ρύζι γλασέ

5 κ.σ.

ελαιόλαδο

 

Λίγο αλεύρι

Αλάτι & Πιπέρι

Υλικά για τη σούπα:

1

μεγάλο καρότο, τριμμένο

1

πατάτα, κομμένη σε κυβάκια

1

κύβο ζωμό λαχανικών

1

στικ σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο

100 γρ.

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1

 

 λίτρο νερό

20 ml

ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Υλικά για το αυγολέμονο:

2

αυγά μεγάλα

100 ml.

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα.
2
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
3
  • Σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σούπα, μόλις πάρουν μία βράση ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια.
4
  • Πρέπει να σκεπαστούν όλα τα κεφτεδάκια από το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ και ανάλογα με το πόσο ρευστή θέλουμε τη σούπα μας συμπληρώνουμε νερό.
5
  • Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το φαγητό όταν τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά βράσουν.
6
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
7
  • Παράλληλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
8
  • Με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη σούπα και τις ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.
9
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αδειάζουμε μέσα το αυγολέμονο ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και σερβίρουμε κατευθείαν ζεστό.

Tip!

Αφού πλάσουμε τα γιουβαρλάκια τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει ο κιμάς.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού