Τάρτα με γαλοπούλα

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
15 λεπτά Προετοιμασία, 1 ώρα Εκτέλεση, 1 ώρα Αναμονή λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ.

αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα

αλάτι

1

πρέζα αλάτι

100 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο, κομμένο σε κύβους

1

medium αυγό

Για το άλειμμα

1

κρόκος αυγού medium, αραιωμένος με λίγο νερό

Για τη γέμιση

150 γρ.

μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

150 γρ.

ΝΟΥΝΟΥ Cheese Mix

100 γρ.

φέτα, θρυμματισμένη

400 γρ.

γαλοπούλα βρασμένη και ξεψαχνισμένη

2 κ.σ.

θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ.

δυόσμο, ψιλοκομμένο

200 ml

Κρέμα Γάλακτος NOYNOY, πλήρης

3 medium

αυγά

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.

Για τη ζύμη:

2

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο. Φορώντας γάντια μιας χρήσης, αρχίζουμε να τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι ανάμεσα στα δάχτυλά μας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

3

Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα δίσκου, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα.

4

Στον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε 2 λαδόκολλες, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσά τους με έναν πλάστη. Αν δούμε ότι κολλάει η ζύμη, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.

5

Βουτυροαλευρώνουμε μια στρογγυλή ταρτιέρα, διαμέτρου 26 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε μέσα τη ζύμη και την πατάμε καλά με τα δάχτυλα, ώστε να κολλήσει η ζύμη στο σκεύος.

6

Τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου με ένα πιρούνι, καλύπτουμε με μεμβράνη και προσθέτουμε φασόλια, φακές ή βάρη ψησίματος, ώστε να καλύψουν τον πάτο. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε βάρος και να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο.

7

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Έπειτα, αποσύρουμε την τάρτα από το φούρνο, την αλείφουμε με το άλειμμα κρόκου και ψήνουμε εκ νέου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Για τη γέμιση:

8

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε καλά, μέχρι να μαλακώσουν.

9

Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το NOYNOY Cheese Mix, τη φέτα, τη γαλοπούλα, το θυμάρι, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα στην βάση της τάρτας.

10

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη γέμιση στην τάρτα.

11

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.

12

Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tip!

Τρυπάμε τη βάση της τάρτας με ένα πιρούνι πριν τη ψήσουμε, για να μη φουσκώσει καθώς ψήνεται.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού