Κοτόπουλο με κρέμα παρμεζάνας & σπανάκι

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
3
ΧΡΟΝΟΣ
10 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

2

στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα

400 γρ.

σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο

280 γρ.

λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη

40 γρ.

παρμεζάνα, τριμμένη

2 σκ.

σκόρδο, ψιλοκομμένες

1

μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

450 ml

ζωμό κοτόπουλο

120 ml

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Τelia 3%

2 κ.σ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ.

ρίγανη, ξερή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
2
  • Έπειτα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το κοτόπουλο από την πλευρά της πέτσας και το ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
3
  • Αμέσως μετά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε μέσα το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
4
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις και το σοτάρουμε, μέχρι να μαραθεί. Κατόπιν, ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο, τη λιαστή ντομάτα, το κοτόπουλο, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
5
  • Ύστερα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Τelia 3% και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να να δέσει η σάλτσα.
6
  • Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε με μία κουτάλα, μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού