Κοτόπουλο με κρέμα παρμεζάνας & σπανάκι

Κοτόπουλο με κρέμα παρμεζάνας & σπανάκι

  

00:10

 
Άτομα:
3
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 400 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
  • 280 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 120 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Τelia 3%
  • 2 κ.σ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

00:10

 
Άτομα:
3
Πολύ εύκολο

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  2. Έπειτα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το κοτόπουλο από την πλευρά της πέτσας και το ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.

 

  1. Αμέσως μετά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε μέσα το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

 

 

  1. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις και το σοτάρουμε, μέχρι να μαραθεί. Κατόπιν, ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο, τη λιαστή ντομάτα, το κοτόπουλο, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

 

  1. Ύστερα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Τelia 3% και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να να δέσει η σάλτσα.

 

 

  1. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε με μία κουτάλα, μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Άρθρο
Συνταγή